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콩에서 돼지 단백질이 생산된다?(분자 농업 기술)

AI독립군 2023. 11. 15. 09:00

콩에서 돼지 단백질이 생산된다?(분자 농업 기술)

-식물성 단백질 하이브리드 콩 생산-

Piggy Sooy 플랫폼은 콩 종자에서 총 가용성 단백질의 26.6%에 달하는 돼지고기 단백질 발현 수준을 구현할 수 있으며, 이는 Moolec Science가 처음 예상한 것보다 4배 높은 수치이다. 콩에 함유된 높은 수준의 돼지고기 단백질은 콩이 분홍색을 띠는 이유이기도 하다.

이미지 출처: 분자 과학

[본문] 

Molecular farming company Moolec Science is combining plant-based and cell-based technologies to produce pork protein in soy.

분자 농업 회사인 Moolec Science는 식물 기반 및 세포 기반 기술을 결합하여 콩에서 돼지고기 단백질을 생산하고 있다.

 

Moolec Science SA is producing animal proteins in plants, thanks to molecular farming technology.

Moolec Science SA는 분자 농업 기술 덕분에 식물에서 동물 단백질을 생산하고 있다.

 

The Luxembourg-headquartered ingredients company recently announced an achievement in its Meat Replacement Program: a soybean platform capable of producing a ‘significantly’ high amount of pork protein.

룩셈부르크에 본사를 둔 이 재료 회사는 최근 육류 대체 프로그램에서 '상당히' 많은 양의 돼지고기 단백질을 생산할 수 있는 대두 플랫폼을 개발하는 성과를 발표했다.

 

The soybean platform has since been renamed ‘Piggy Sooy’, a technology Moolec CEO and co-founder Gastón Paladini said represents tangible and visual proof that Moolec’s technology has the capacity to achieve significant yields in plants to produce meat proteins.

이후 콩 플랫폼은 '피기 수이'로 이름이 바뀌었고, 기술 뮬렉 CEO이자 공동 설립자인 가스톤 팔라디니는 뮬렉의 기술이 육류 단백질을 생산할 수 있는 식물에서 상당한 수확량을 달성할 수 있는 능력을 가지고 있다는 유형적이고 시각적인 증거라고 말했다.

 

With this ground-breaking achievement, Moolec consolidates its position as a category creator and a pioneer in Molecular Farming for the food industry. Our plant biology team is writing the history of science in food, I couldn’t be prouder of them.”​

"이 획기적인 성과로, 물렉은 식품 산업을 위한 분자 농업의 범주 제작자이자 선구자로서의 위치를 공고히 하게 되었다. 우리 식물 생물학 팀은 식품 과학의 역사를 새로 쓰고 있으며, 이보다 더 자랑스러울 수 없다."

 

What is molecular farming?​ / 분자 농업이란 무엇입니까?

 

Molecular farming describes the production of biomolecules and commercial products using plants, rather than bioreactors and fermentation.

분자 농업은 생물 반응기나 발효가 아닌 식물을 사용하여 생체 분자와 상업용 제품을 생산하는 것을 말한다.

 

The technology has traditionally been used by the pharmaceutical industry, but in recent years entrepreneurs have begun to investigate its use in industrial biotechnology to produce proteins and enzymes for the food industry.

이 기술은 전통적으로 제약 업계에서 사용되어 왔지만, 최근 몇 년 동안 기업가들은 식품 산업을 위한 단백질과 효소를 생산하기 위해 산업 생명 공학에서 이 기술을 사용하기 시작했다.

 

In Israel, PoLoPo is leveraging molecular farming technology to express egg protein in potato​, and Pigmentum is producing dairy proteins in lettuce​.

이스라엘에서 PoLoPo는 분자 농업 기술을 활용하여 감자에서 계란 단백질을 발현하고 Pigmentum(스타트업)은 양상추에서 유제품 단백질을 생산하고 있다.

 

Moolec Science was founded by CEO Paladini, CPO Henk Hoogenkamp, and CTO Martín Salinas with the aim of improving the affordability of animal-free solutions in the food supply chains. Prior to founding Moolec Science, Salinas had a history of applying molecular farming to food ingredients: the CTO led a team that developed a proof of concept enzyme for the cheese market. The functional protein, known as bovine chymosin, was produced in the safflower plant.

물렉 사이언스는 식품 공급망에서 동물이 없는 솔루션의 경제성을 향상시키기 위한 목적으로 CEO 팔라디니, CEO 헨크 후겐캄프, CTO 마르틴 살리나스에 의해 설립되었다. 물렉 사이언스를 설립하기 전에 살리나스는 분자 농업을 식품 재료에 적용한 역사가 있었다. CTO는 치즈 시장을 위한 개념 증명 효소를 개발하는 팀을 이끌었다. 소의 키모신으로 알려진 기능성 단백질은 홍화 식물에서 생산되었다.

 

As Moolec Science, the company is now producing several meat proteins in plants as functional ingredients that aim to improve the taste, appearance, texture, and nutrition of meat alternatives. One of these is pork protein.

물렉 사이언스로서, 그 회사는 현재 고기 대체품의 맛, 외관, 질감 및 영양 개선을 목표로 하는 기능성 재료로서 식물에서 여러 고기 단백질을 생산하고 있다. 이 중 하나는 돼지고기 단백질이다.

 

 

Piggy Sooy​

The Piggy Sooy platform enables a pork protein expression level of 26.6% of total soluble protein in soy seeds, which is four times higher than initially projected by Moolec Science. The high level of pork protein within the soybeans even gives them a pink colour.

Piggy Sooy 플랫폼은 콩 종자에서 총 가용성 단백질의 26.6%에 달하는 돼지고기 단백질 발현 수준을 구현할 수 있으며, 이는 Moolec Science가 처음 예상한 것보다 4배 높은 수치다. 콩에 함유된 높은 수준의 돼지고기 단백질은 콩이 분홍색을 띠는 이유이기도 하다.

 

Piggy Sooy represents tangible and visual proof that Moolec’s technology has the capacity to achieve significant yields in plants to produce meat proteins,” ​commented CEO Paladini.

팔라디니 CEO "피기 수이는 물렉의 기술이 육류 단백질을 생산할 수 있는 식물에서 상당한 수확량을 달성할 수 있는 능력을 가지고 있다는 가시적이고 시각적인 증거"라고 말했다.

 

Moolec has filed a patent to protect this production method, which the aim of ensuring a ‘frictionless’ regulatory pathway going forward. The company believes this ‘significant milestone’ consolidates molecular farming as ‘one of the most valuable’ alternative technologies to produce animal protein, given that plants can function as animal protein factories in a more efficient manner than initially expected.

물렉은 이 생산 방법을 보호하기 위해 특허를 냈는데, 이것은 앞으로 '마찰 없는' 규제 경로를 보장하는 것을 목표로 한다. 이 회사는 식물이 당초 예상보다 더 효율적인 방식으로 동물성 단백질 공장으로 기능할 수 있다는 점에서 분자 농업이 동물성 단백질을 생산하는 '가장 가치 있는' 대체 기술 중 하나로 자리 잡을 수 있는 '중요한 이정표'라고 믿고 있다.

 

This achievement opens up a precedent for the entire scientific community that is looking to achieve high levels of protein expression in seeds via molecular farming,” ​said CSO Amit Dhingra.

"이번 성과는 분자 농업을 통해 종자에서 높은 수준의 단백질 발현을 달성하고자 하는 전체 과학계에 선례를 남겼다."라고 아밋 딩그라 최고전략책임자(CSO)가 말했다.

 

Moolec has developed a unique, successful, and patentable platform for the expression of highly valuable proteins in the seeds of economically important crops such as soybeans.​

"물렉은 대두와 같이 경제적으로 중요한 작물의 종자에서 매우 가치 있는 단백질을 발현할 수 있는 독특하고 성공적이며 특허를 받을 수 있는 플랫폼을 개발했다.

 

This platform has the potential to be used across a wide variety of proteins of interest for a broad range of industries, such as pharma, cosmetic, diagnostic reagents, and other food industries.”

"이 플랫폼은 제약, 화장품, 진단 시약 및 기타 식품 산업과 같은 광범위한 산업에서 관심 있는 다양한 단백질에 사용될 수 있는 잠재력을 가지고 있다."

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