얄팍다식 & 경제/식품 정보(스타트업)

압착 과일 및 야채 껍질로 만든 신선 농산물 보호 코팅

AI독립군 2022. 1. 27. 12:10

‘Yellow is the new brown’: Protective coating for fresh produce made from squeezed fruit and vegetable peels

압착 과일 야채 껍질로 만든 신선 농산물 보호 코팅

 

'Yellow is the new brown', according to Lidl and Empa's collaborative project. Image credit: Manifesto Films, Lidl Schweiz

Lidl Switzerland has joined forces with research institute Empa to co-develop a cellulose protective coating for fruit and vegetables.

Lidl Switzerland 연구기관 Empa 손잡고 과일·채소용 셀룰로스 보호코팅을 공동 개발했다.

 

Around 88m tonnes of food waste are generated in the EU every year, with associated costs estimated at €143bn. At the same time, food waste has a massive environmental impact, accounting for an estimated 8-10% of global greenhouse gas emissions.

EU에서는 매년 8800 톤의 음식물 쓰레기가 발생하며, 관련 비용은 1430 유로로 추산된다. 동시에, 음식물 쓰레기는 세계 온실가스 배출량의 8-10% 차지할 정도로 엄청난 환경적 영향을 끼친다.

 

Combatting food waste is front of mind for businesses looking to improve their sustainability credentials. In retail, fresh produce is a pain point. While plastic packaging in grocery stores protects fruit and vegetables from spoilage, it also creates a significant amount of waste.

지속가능성 인증을 개선하고자 하는 기업들에게는 음식물쓰레기 퇴치가 최우선 과제다. 소매업에서는 신선한 농산물이 골칫거리이다. 식료품점의 플라스틱 포장은 과일과 야채가 상하는 것을 막아주지만, 그것은 또한 상당한 양의 쓰레기를 만들어낸다.

 

A collaborative project coordinated by retailer Lidl Switzerland and the Swiss Federal Laboratories for Materials Science and Technology (Empa) is focusing on replacing plastic packaging for fruit and veg with a protective coating made from, well, fruit and veg.

소매업체 Lidl Switzerland 스위스 연방 재료 과학 기술 연구소(Empa) 공동 작업한 협업 프로젝트는 과일과 야채의 플라스틱 포장을 과일과 야채로 만든 보호 코팅으로 교체하는 초점을 맞추고 있다.

 

Protecting produce with pomace​ / 찌꺼기로 농산물 보호

 

Researchers at Empa’s Cellulose & Woods Materials laboratory spent over 12 months developing a protective cellulose coating to protect fruit and vegetables in-store while extending shelf-life.

Empa Cellulos & Wood Materials 연구소의 연구원들은 유통기한을 연장하면서 상점에서 과일과 채소를 보호하기 위한 보호 셀룰로스 코팅을 개발하는 12개월을 보냈다.

 

The novel coating is made from so-called pomace – the solid residue left over after extracting juice from fruit, vegetables, or plants. In this way, the project is working to reduce food waste.

새로운 코팅은 과일, 채소, 또는 식물에서 즙을 추출한 남은 고체 잔여물인 소위 포마스로 만들어진다. 이런 방식으로 프로젝트는 음식물 쓰레기를 줄이기 위해 일하고 있다.

 

The novel coating is made from so-called pomace. Image source: Empa

“Previously, this plant leftover was disposed of in biogas plants or directly on the field; in the future, it will be used to create a protective coating for fresh fruit,” ​explained Empa.

엠파 측은 "기존에는 식물이 바이오가스 발전소에서 처리되거나 현장에서 직접 처리됐다" "앞으로 신선한 과일의 보호막을 만드는 활용될 "이라고 설명했다.

 

“The coating is either sprayed onto the fruit or applied to the produce as a dip and is easy to wash off. As it is harmless to the consumer, it can also be consumed without harm. The potential of cellulose coatings is by no means exploited yet; there is the possibility of adding additives such as vitamins or antioxidants.” 

"코팅은 과일에 뿌려지거나 과일에 찍어 발라져서 씻기 쉽다. 소비자에게 무해한 만큼 무해하게 섭취할 수도 있다. 셀룰로스 코팅의 잠재력은 아직 활용되지 않았으며, 비타민이나 항산화제와 같은 첨가물을 첨가할 가능성이 있다."

 

Cucumbers and bananas coated in carrot​ / 당근을 입힌 오이와 바나나

 

To date, the researchers have predominantly worked with carrot residues, but the research institute told FoodNavigator it is also looking at other sources of cellulose, for instance would-be waste leftover from apple juice production.

지금까지 연구원들은 주로 당근 잔류물에 대해 연구했지만, 연구소는 FoodNavigator 사과 주스 생산에서 남은 폐기물과 같은 셀룰로오스의 다른 출처도 찾고 있다고 말했다.

 

The partnership is currently collaborating with a local vegetable producer to develop the cellulose-based coating, but it is also in contact with juice processors and other potential partners that can residue raw materials Empa and Lidl could consider for upcycling.

제휴는 현재 셀룰로스 기반 코팅 개발을 위해 국내 채소 생산업체와 협력하고 있지만, Empa Lidl 업사이클링에 고려할 있는 원재료를 잔류시킬 있는 주스 가공업체 기타 잠재적 파트너와도 접촉하고 있다.

 

The formulation has been tested on cucumbers and bananas, but Empa will ‘continue to evaluate’ the coating on other fruits and vegetables.

제형(음식이 안에서 느껴지는 질감) 오이와 바나나를 대상으로 테스트되었지만 Empa 다른 과일과 야채의 코팅에 대한 '평가' 계속할 것이다.

 

“We do not believe that we can replace all plastic packaging since, for instance in some cases, it may be difficult to obtain a homogenous coating on the specific fruit or vegetable,” ​Dr Gustav Nyström, head of the laboratory for cellulose and wood materials at Empa told this publication.

엠파의 셀룰로오스 목재 재료 연구소장인 구스타프 니스트롬 박사는 출판물에 "예를 들어 특정 과일이나 야채에 균일한 코팅을 얻는 것이 어려울 있기 때문에 모든 플라스틱 포장을 대체할 있다고 생각하지 않는다" 말했다.

 

“What exceptions these will be is, however, too soon to say are requires further studies.”

"그러나 이것이 어떤 예외가 될지는 너무 빨리 말하기에는 많은 연구가 필요하다는 것입니다."

 

Planning for a 150-store rollout​ / 150 매장 출시 계획

 

The cellulose layer developed at Empa will be tested and further improved over the next two years in collaboration with Lidl Switzerland and a fruit and vegetable supplier. The aim is for the novel coating to be used across all 150 Lidl stores across Switzerland.

엠파에서 개발된 셀룰로스 층은 Lidl Switzerland 과일·채소 공급업체가 공동으로 향후 2년간 테스트하고 더욱 개선할 예정이다. 스위스 전역의 150 리들 매장 전체에 새로운 코팅이 사용되는 것을 목표로 하고 있다.

 

“Depending on how we commercialise and license this technology, it may however also be available for other industries in the future,” ​said Dr Nyström.

니스트롬 박사는 "기술 상용화와 라이선스 방식에 따라 향후 다른 산업에서도 활용이 가능할 있다" 말했다.

 

Concerning the safety of the product, the researcher told this publication he does not anticipate any allergen concerns, adding: “We will need to do a careful chemical analysis of the formulation from each cellulose source that we will consider for final application.”

제품의 안전성과 관련, 연구원은 출판물에 알레르기 유발 우려가 있을 것으로 예상하지 않는다며 "우리는 최종 적용을 위해 고려할 셀룰로스 공급원의 제형에 대한 세심한 화학적 분석이 필요할 "이라고 덧붙였다.

728x90