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대체설탕, 식물성 단백질 감미료 정보

AI독립군 2021. 7. 21. 10:48

 

Roquette Ventures eyes protein sweeteners from fermentation to meet demand for healthier alternatives to sugar

로케트 벤처스는 설탕에 대한 건강한 대안에 대한 수요를 충족시키기 위해 발효로 인한 단백질 감미료를 눈여겨본다.

 

French investment firm Roquette Ventures (part of ingredients company Roquette Group), which supports start-ups in the food, nutrition, and health markets, is looking to scale up production of plant protein sweeteners made using precision fermentation.

식품·영양·건강 시장 창업을 지원하는 프랑스 투자회사 로켓벤처스(로켓그룹 일부) 정밀 발효를 이용해 만든 식물성 단백질 감미료 생산 규모를 확대한다.

 

The company has announced its investment in Magellan Life Sciences Ltd., a UK biotech company that develops plant-inspired proteins through a fermentation process and which has developed a unique proprietary expression and fermentation platform to produce new generations of protein sweeteners. The seed round was led by Roquette Ventures and completed with investments from US-based SOSV and three European business angels and will be used for optimization and scaling up of the manufacturing process of the protein sweeteners.

발효 과정을 통해 식물에서 영감을 받은 단백질을 개발하고, 신세대 단백질 감미료를 생산하기 위한 독특한 독점적 표현과 발효 플랫폼을 개발한 영국 생명공학 기업인 마젤란생명과학(Magellan Life Sciences Ltd.) 대한 투자를 발표했다. 이번 시드라운드는 로켓벤처스가 주도해 미국계 SOSV 유럽계 비즈니스엔젤 3사의 투자로 마무리됐으며 단백질 감미료 제조 공정 최적화 스케일업 등에 활용된다.

 

Edouard Nuttin, General Manager of Roquette Ventures, said the French company seeks to help accelerate the development of Magellan’s protein sweeteners to an industrial scale as they contribute negligible calories at the intended levels of usage while still maintaining the sweetness profile required by the applications and formulations.

로케트 벤처스의 에두아르 너틴 총괄 매니저는 프랑스 회사가 마젤란의 단백질 감미료가 용도 제형에 요구되는 단맛 프로필을 유지하면서도 의도된 사용 수준에서는 무시해도 정도의 칼로리를 기여하기 때문에 산업적인 규모로 개발을 가속화하고자 한다고 말했다.

 

The protein sweeteners are promising proteins for the food and beverage industries as they taste ‘almost identical to sucrose’, are stable under a wide variety of thermal and chemical conditions and boast a much higher sweetening power and can thus help meet rising consumer demand for healthier alternatives to sugar.

단백질 감미료는 '수크로스(자당) 거의 동일한' 맛이 나며, 다양한 화학적 조건에서 안정적이며, 훨씬 높은 감미력을 자랑하며, 설탕에 대한 보다 건강한 대안에 대한 소비자의 수요 증가를 충족시키는 도움을 있기 때문에 식음료 산업에 유망한 단백질이다.

 

 

“In a context of global health challenges such as the rise of sugar-related diseases like diabetes or obesity, Magellan’s protein sweeteners have a tremendous potential to meet the increasing demand of consumers for healthier alternatives to sugar,”​ said Nuttin. “Roquette Ventures’ core mission is to invest in pioneer innovations for food, nutrition and health markets. When we heard about Magellan Life Sciences and its work on protein sweeteners, we found a total match with that mission and quickly decided to help accelerate the development of these products to an industrial scale.”

"당뇨병이나 비만과 같은 설탕 관련 질병의 증가와 같은 세계적인 건강상의 어려움의 맥락에서, 마젤란의 단백질 감미료는 설탕에 대한 건강한 대안에 대한 소비자들의 증가하는 수요를 충족시킬 있는 엄청난 잠재력을 가지고 있습니다,"라고 Nuttin 말했다. "로켓 벤처스의 핵심 임무는 식품, 영양, 건강 시장의 개척 혁신에 투자하는 것입니다. 마젤란 생명 과학과 단백질 감미료에 대한 연구 결과를 들었을 , 우리는 임무와 완전히 일치하는 것을 발견했고, 신속하게 이러한 제품의 개발을 산업적 규모로 가속화하도록 돕기로 결정했습니다."

 

Speaking with FoodNavigator, Nuttin explained that Magellan’s proprietary platform X-Seed enables high levels of protein secretion into the extracellular fermentation media, which enables ‘very efficient downstream purification of the desired protein’.

FoodNavigator와의 인터뷰에서 Nuttin 마젤란의 독자적인 플랫폼 X-Seed 세포외 발효 매체로 고도의 단백질 분비를 가능하게 하여 ' 원하는 단백질의 매우 효율적인 다운스트림 정제' 가능하게 한다고 설명했다.

 

“This is going to be a huge leverage for the food ingredient players seeking to find alternatives to sugar with these plant inspired, protein sweeteners which not only have an overwhelmingly close taste to sugar with negligible calories, like an intense sweetener with a protein structure, and have absolutely no bitter or metallic after taste,”​ he added.

그는 "단백질 구조를 가진 강한 감미료처럼 칼로리가 거의 없는 설탕과 압도적으로 비슷할 뿐만 아니라 쓴맛이나 금속성 뒷맛이 전혀 없는 단백질 감미료를 사용해 설탕에 대한 대안을 찾는 식재료 업체들에게 힘이 "이라고 말했다.

 

“Furthermore, being natural protein sweeteners they do not trigger an insulin response from the body thus making them diabetic friendly and safe. Stable under extreme thermal and chemical conditions, protein sweeteners are known to be ideal candidates for food and beverage applications/formulations.”

“게다가 천연 단백질 감미료이기 때문에 신체에서 인슐린 반응을 일으키지 않아 당뇨병 환자에게 친숙하고 안전합니다. 극한의 화학적 조건에서 안정한 단백질 감미료는 식품 음료 응용 분야/제형에 이상적인 후보로 알려져 있습니다."

 

He added there was growing acceptance of natural sweeteners in protein and in the fermentation process technologies among end consumers.

그는 최종 소비자들 사이에서 단백질과 발효 공정 기술에 대한 천연 감미료의 수요가 증가하고 있다고 덧붙였다.

 

“This process is a traditional process used in the food industry for some of the leading plant-based foods, nutritional supplements, infant formulas, beverages… Accordingly this is not news to the end consumer. Yet what we can say is that these protein sweeteners are definitively promising proteins for the food and beverage industries, will offer other brand-new solutions to meet the growing consumer demand for sugar alternatives and to contribute to current health challenges.”

" 과정은 식품 산업에서 사용되는 전통적인 과정으로, 주요 식물 기반 식품, 영양 보충제, 영아용 조제 분유, 음료따라서 이것은 최종 소비자에게 새로운 소식이 아니다. 그러나 우리가 말할 있는 것은 이러한 단백질 감미료는 식음료 산업에 있어 확실히 유망한 단백질이며 설탕 대안에 대한 증가하는 소비자 수요를 충족시키고 현재의 건강 문제에 기여할 있는 새로운 솔루션을 제공할 것이라는 것입니다."

 

Abhiram Dukkipati, Co-founder and CEO of Magellan, added: “There is a global emphasis on using plant-inspired proteins to meet food and beverage markets’ expectations. Within this theme, Magellan is addressing the important issue of sugar reduction by providing alternatives to carbohydrates with new protein sweeteners. This round of funding will allow us to expand our R&D team and scale our proprietary manufacturing process.”

마젤란의 공동 창업자이자 CEO 아비람 덕키파티는 "식음료 시장의 기대에 부응하기 위해 식물에서 영감을 받은 단백질을 사용하는 것이 전세계적으로 강조되고 있다" 덧붙였다. 주제 안에서, 마젤란은 새로운 단백질 감미료로 탄수화물에 대한 대안을 제공함으로써 설탕 감소의 중요한 이슈를 다루고 있습니다. 이러한 자금 지원을 통해 R&D 팀을 확대하고 독점 제조 프로세스를 확장할 있습니다."

 

 

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